Werkwijze


Mijn werkwijze is een paardvriendelijke en natuurlijke manier, deze is o.a. gebaseerd op Natural Horsemanship & Centered Riding. Natuurlijk paardrijden houdt in dat je meegaat in de beweging van je paard. We houden rekening met het natuurlijke gedrag en de lichaamstaal van het paard. Iedereen leert eerst netjes en goed zitten, zodat je het paard en jezelf niet in de weg zit (de basis).


IMG_1920  karretjepoohnfriends


Balans en ritme zijn belangrijke thema’s. Dit maakt het rijden zo aangenaam mogelijk voor mens en dier. Om dit eigen te maken wordt er zowel met, als zonder zadel gereden.

IMG_2017Dit alles eerst aan de longe en later los. Vanzelfsprekend leer je ook hoe je de paarden moet verzorgen en optomen. Niet alleen de volwassen ruiters, maar ook de ouders/verzorgers van de jongere ruitertjes worden goed begeleid en geïnformeerd.
Zij zullen in de lessen van de aller kleinste dan ook gevraagd worden om samen met hun kind aan de slag te gaan met het borstelen en opzadelen.

Verder leer je als ruiter hoe je in balans en ontspannen kunt zitten. Je ontwikkelt een mooie houding, waardoor het rijden voor jou en het paard steeds fijner wordt. Tijdens de lessen maak ik onder andere gebruik van technieken en oefeningen uit de Centered Riding. De connectie die je hebt met je paard is ook een belangrijk aspect van het paardrijden. Om een connectie te krijgen beginnen we de les vaak met een aantal grondwerk oefeningen. Met deze oefeningen zul je al snel ervaren hoe sensitief een paard is en hoe weinig er nodig is om een paard duidelijk te maken wat je van hem of haar wilt.

connectedJe leert op het paard hoe je met heel weinig hulpen je paard zo kan laten lopen dat hij zijn lichaam goed gebruikt. Vanuit je zadel zul je al snel merken hoe anders je pony of paard aanvoelt als je bewust bent van je eigen lichaam. Door het samenvloeien van jullie bewegingen en het timen van de hulpen gaat alles dan bìjna vanzelf!

 

Klik hier voor meer informatie over de lestijden en mogelijkheden.


“Ik vind het heel belangrijk dat mens en dier zich vrij voelen en zichzelf kunnen zijn.
Hierdoor wordt een stevige basis gelegd voor een gezonde en natuurlijke persoonlijke ontwikkeling, waarbij het welzijn van het paard voorop staat.”