Paardrijlessen

voor kinderen & volwassenen

Tijdens de paardrijlessen werken we aan een goede basis. Je leert hoe je in balans en ontspannen kan zitten. Je ontwikkelt als ruiter een mooie houding, waardoor het rijden voor jou en het paard steeds fijner wordt. Tijdens de les maak ik gebruik van technieken en oefeningen uit de Centered Riding.

Naast een goede houding, werken we aan het geven van de juiste, zo natuurlijk mogelijke hulpen. Je leert hoe je met heel weinig hulpen, je paard zo kan laten lopen dat hij zijn lichaam goed gebruikt.

img_3563 jikke-cr

immeoxewater2web IMG_1914 IMG_2006

De ene week rij je ontspannen door het bos van Oxe en de week erop kan het zomaar zijn dat je met je paard door de beek gaat. Ook rijden we vaak in de binnen- of buitenbak. Tijdens deze lessen behandelen we naast de klassieke dressuur ook het springen en rijden we ook wel eens een carrousel. Sommige ruiters vinden het heerlijk om tijdens de les op hun paard te rijden, maar ook naast de pony kun je veel leren. Zo behoort ‘lange lijnen’ of paardenfluisteren‘ ook tot de mogelijkheden.

jikke-lesEen ieder krijgt alle tijd en ruimte om zich te ontwikkelen op zijn eigen tempo. Mocht het zo zijn dat je eerst een aantal privélessen nodig hebt om vertrouwen op te bouwen, dan is dat uiteraard mogelijk. Ook voor ervaren ruiters zijn er mogelijkheden ten over. Privéles om je houding te verbeteren, de lange buitenrit op zondag als fijne afsluiting van je week of een groepsles waarin je elke week weer samen met je paard en mede-ruiters aan het werk gaat.

Wil je samen met een paard in verbinding aan het werk?
Dit kan zowel vanaf de paardenrug, op de bok of naast je paard. Alle lessen worden gegeven door gecertificeerde instructeurs. Tijdens de lessen kun je werken met de paarden van de paardenschool, of met je eigen paard.

IMG_1971  mister-cr

De paardenvriendenlessen

Tijdens deze lessen wordt spelenderwijs les gegeven. Anderhalf uur lang ben je op de Paardenschool en werk je samen met de andere kinderen uit je les. Je helpt elkaar met de verzorging van de paarden. De meer ervaren ruiters  helpen de kinderen die nog niet zo handig zijn met paarden. Zo leer je van elkaar en dat is voor mij een belangrijk aspect van de kinderlessen. De indeling van de groepen is dan ook met zorg samengesteld, daarom is het belangrijk om gewoon eens een kijkje te komen nemen op de Paardenschool en kennis te maken. Op die manier kan ik het beste een inschatting maken welke groep voor jou of je kind het leukste is om in te stromen.

Voorafgaande aan de les kies je zelf je paard of pony. Uiteraard kun je elke week een ander paard kiezen om veel ervaring op te doen met de verschillende karakters.

sjako-water 30-6-2012-006-(2) IMG_2017

karretjepoohnfriends kinderles

“Als je op een balansbord staat, leer je je centrum laag te houden. Alleen als je ontspannen bent en gecentreerd gaat staan, val je er niet af! Als je dit ook op je paard doet, zul je merken dat je meer contact kunt maken met je paard en dat alles losser en prettiger voelt. Ook voor je paard en dat is nou net de bedoeling!”

marjanteugels-jvdkidsteugelsard-jvd

balans-jvd